Paarden missen

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd fantastisch. Maar veel mensen hebben soms ook heimwee of missen dingen van thuis. Voor ons paardenliefhebbers is het natuurlijk heel duidelijk wat we missen wanneer we op vakantie gaan. Onze manage en bovenal de paarden in die manage. We rijden graag en kunnen vaak niet wachten om thuis weer op onze paarden te springen. Desondanks zijn er op vakantie natuurlijk ook fantastische mogelijkheden om paard te rijden. Sterker nog je kun op vakantie gaan specifiek om paard te rijden. In dit artikel bespreken we de beste paardenvakanties en hoe je je op een paarden vakantie kunt voorbereiden.

Een van de beste landen in Europa om te gaan paardrijden is natuurlijk Spanje. De Spaanse paarden zijn zelfs wereldberoemd. Een last minute Spanje is zo geboekt en het is absoluut een prachtig land, zowel voor een normale vakantie als een paardenvakantie. De streek in Spanje waar je het beste kunt paardrijden is Andalusië. Je kunt hier een vakantie boeken op een paardenranch waar je zowel als beginnende als gevorderde ruiter de juiste begeleiding krijgt.

Paardenvakantie in Spanje

De ranch die de paardenvakantie organiseert ligt in het midden van de Mijas-bergen en is een prachtig excentriek vakantiedorp. Je zult dus last hebben van drukke toeristen die alleen maar komen om te feesten. De gehele ranch staat in het teken van paarden. De meeste paarden die op de ranch leven zijn dan ook daar geboren en opgegroeid in een kudde. Vanuit de ranch worden verschillende paardentrektochten georganiseerd. Deze trektochten worden georganiseerd op niveau. Op deze manier zul je nooit het gevoel hebben dat je niet mee kunt rijden in de tocht omdat je niet genoeg ervaring hebt.

Er zijn vele programma’s waarbij je kunt aansluiten. Er wordt gereden in prachtige, authentieke en comfortabele Spaanse zadels. Wanneer je een absolute beginner bent en nog nooit hebt paardgereden kun je alsnog prima op deze ranch beginnen. Er is namelijk een beginnersprogramma. Je kunt in dit programma in alle rust vertrouwen op doen en zelfs op een later moment naar een andere groep overstappen.

Er is ook een ‘light’ programma en een ‘full’ programma. Voor het ‘full’ programma moet je in staat zijn te galopperen, je paard door bergachtige gebieden kunnen manoeuvreren en op een ontspannen manier in het zadel zitten. Met het ‘full’ programma ga je onbekende terreinen verkennen en er zijn dus klimtochten voor gevorderden wat natuurlijk een fantastische ervaring is. Er is op de ranch ook een zwembad met ligstoelen.