Een sportweddenschap wekt bij veel mensen direct interesse op. Niet zo gek, want je kunt geld verdienen met een juiste voorspelling. Volg je al langere tijd voetbal, tennis of paardensport dan is het natuurlijk interessant om je kennis in de praktijk te testen. Bij een online bookmaker kan je geld inzetten op meer dan 30 professionele sporten wereldwijd. Het enige dat je nodig hebt is een eigen account bij een bookmaker en een bankroll om mee te spelen. Hoe sluit je een weddenschap af?

Sportweddenschap kiezen

Het kiezen van de juiste weddenschap is niet makkelijk. Bij een bookmaker vind je bij één wedstrijd soms wel meer dan 100 verschillende betting opties. Uiteraard kijk je als speler naar de juiste verhouding tussen ‘het gemak’ van de weddenschap, en de beloning die je daarvoor terugkrijgt in de vorm van een uitbetaling. Daarbij bestaan twee opties: de enkelvoudige of meervoudige bet. Een enkelvoudige bet is één weddenschap (market), terwijl een meervoudige bet is opgebouwd uit meer dan één weddenschap. Vanzelfsprekend is een enkelvoudige bet veiliger, want je hoeft maar één weddenschap goed te hebben. Anderzijds is de quotering in veel gevallen lager dan bij de meervoudige bet. Jij kiest op basis van het risico dat je wilt lopen een geschikte weddenschap.

De uitbetaling van een weddenschap

Heb je een sportweddenschap geplaatst? Dan is het nu wachten op de uitkomst. Wanneer jouw weddenschap de juiste is, dan verdien je een uitbetaling. De uitbetaling is de inzet, vermenigvuldigd met de quotering van de weddenschap. Bij een quotering van 2.00 of hoger verdubbel je ten opzichte van je oorspronkelijke inzet, bij een quotering lager dan 2.00 win je óók, maar dan iets minder dan de dubbele inzet. Je verliest tot slot de inzet op het moment dat je voorspelling onjuist blijkt te zijn, maar daar gaan we niet vanuit.