Paarden zijn ontzettend mooie, elegante dieren. Wij van paardensportwereld.nl weten dat natuurlijk al lang, maar wij zijn gelukkig niet de enigen. Laatst viel het ons op dat de speelgoedindustrie dit ook ontdekt heeft. Er is namelijk ontzettend veel paardenspeelgoed op de markt. We kennen natuurlijk allemaal het klassieke schommelpaard, maar dat is nog maar het begin. Wat te denken van wiptoestellen in paardenvorm in een speeltuin, barbiepaarden, het bekende merk My Little Pony,en de talloze afbeeldingen van paarden in kleurplaten of stickers? Leuk om te zien hoe het paard zo zijn plekje in de speelgoedindustrie heeft veroverd en hoe veel kinderen paarden echt waarderen!

Levensechte paardenfiguren

Onlangs ontdekten wij een bijzonder speelgoedmerk dat ook paarden in zijn assortiment gebruikt. Dit is het Duitse merk Schleich, een merk dat zich onderscheid door het ongelooflijk realistisch speelgoed dat zij maken. Schleich paarden zijn met een groot oog voor detail gemaakt, met échte paarden als voorbeeld. Er is oog voor de juiste verhoudingen, kleurschakeringen in de vacht en textuur en alle specifieke paard-eigen kenmerken. Schleich maakt paarden die in schoonheid en elegantie op echt paarden lijken. Dit doen ze door biologen en kenners in het ontwerpproces te betrekken.

Kwaliteit als uitgangspunt

Het echte dier vormt het uitgangspunt en er wordt alles aangedaan om het uiterlijk van dit echte dier in een speelgoedfiguurtje te vangen. De figuurtjes worden in mallen gegoten en vervolgens individueel handgeschilderd. Elk figuurtje is daardoor uniek! Hiermee is het een bijzonder figuurtje of verzamelobject. Al zijn alle figuurtjes dan wel unieke eindproducten, ze voldoen allemaal aan de hoge kwaliteitseisen die Schleich aan zijn producten stelt. Schleich figuurtjes gaan lang mee en zijn daarmee een duurzame keuze!

Speelgoed & verzamelobject

De Schleich figuurtjes zijn ontzettend leuk speelgoed, ze triggeren de fantasie van kinderen en dagen hen uit om echt zelf te spelen. Voor oudere kinderen of volwassenen zijn de figuurtjes bovendien leuke verzamelobjecten. De figuurtjes zien er zo mooi uit, en zijn met zoveel oog voor detail gemaakt dat je er eindeloos naar kunt kijken. Een collectie van een paar diertjes samen vormt samen ook een leuke decoratie voor in huis, etalage of klaslokaal. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Maak je collectie compleet

Naast paardenfiguren heeft Schleich ook een uitgebreid assortiment aan bijpassende artikelen. Zo zijn er bijvoorbeeld paddocks met toegangspoort, trailers, pickup-trucks, een manege, paardenverzorgers met borstels en halsters enz., en een dierenarts-set. Deze producten vormen een leuke aanvulling op de paardenfiguren en maken de setting nog echter. Je kan thuis je eigen paarden manege of wedstrijddag helemaal in scene zetten.Ook leuk om deze aanvullende artikelen samen met wat paardenfiguren cadeau te doen! Omdat alle producten in dezelfde “huisstijl” (kleurenpalet, materiaal, maat enz.) gemaakt worden passen de verschillende artikelen van Schleich goed bij elkaar. Je kan eindeloos variëren met verschillende producten en samenstellingen. Wij zijn fan van Schleich!