Pure whey protein is een supplement dat door veel mensen gebruikt wordt. Het is een eiwit supplement en wordt door diverse mensen gebruikt in de sportwereld. Veel mensen komen eiwitten te kort en eiwitten zijn van groot belang voor ons lichaam. Eiwitten zijn zeer belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam. Het is zeker essentieel voor onze gezondheid, maar veel mensen komen dit tekort. Eiwitten zijn bouwstoffen waar ons lichaam uit wordt gebouwd, maar voor veel mensen die aan hun lichaam werken zijn meer eiwitten nodig. Ons haar, de huid, spieren en bindweefsels worden geholpen door middel van de eiwitten. Ook herstelt en onderhouden de eiwitten de spieren, zodat ze sterker worden.

Over het algemeen halen we eiwitten uit onze voeding en kun je dit doen op verschillende manieren. Je kunt eiwitten halen uit producten, zoals vlees, vis, kip, zuivel en natuurlijk bonen. Op deze manier kun je op diverse mogelijkheden eiwitten binnenkrijgen, maar als dit niet lukt dan kun je kiezen voor pure whey protein. Maar wat is het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is pure whey protein?

Pure whey protein wordt gemaakt van melk en aan de basis staat de vloeistof die overblijft bij kaasproductie. Deze vloeistof wordt over het algemeen ook vloeibare whey genoemd. Deze vloeistof wordt meerdere malen gefilterd, opgedroogd en verhit totdat er een mooi poeder overblijft. Dit poeder zit vol met eiwitten, maar sommige aanbieders voegen hier ook nog andere ingrediënten aan toe. Je kunt de eiwitshake op verschillende momenten van de dag innemen, veel sporters doen dit als ze klaar zijn met sporten. Doordat ze de eiwitsupplementen gebruiken, kunnen ze hun eiwit tekort aanvullen waardoor de spieren sneller herstellen en groeien.

EAA

EAA is ook iets wat bekend is in de supplementen wereld en bestaat vooral uit aminozuren. Deze aminozuren heb je nodig en kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. EAA supplementen zorgen voor gezonde spieren en ze bevorderen daarnaast ook de spiergroei. Ook verminderen ze het effect van de afbraak van je spiermassa, waardoor je gerust een pauze kunt nemen met sporten. Het is niet alleen geschikt voor sporters, maar ook veel ouderen halen profijt als ze EAA gebruiken. Het heeft voor ouderen veel effect en zorgt ervoor dat de ouderen langer flexibel blijven. Ook voorkomt het spierafbraak in het lichaam van oudere mensen.