Glucosamine paard

Over het supplement is al bekend dat deze de gewrichten soepel maakt en houdt. Op het moment dat een paard last heeft van gewrichtsklachten kan glucosamine bij het paard voor een verbetering zorgen. Door glucosamine aan het paard te geven verbeter je het bewegen van het paard. Het duurt echter wel een paar maanden om daadwerkelijk verbetering te zien. Alles over gewrichtsproblemen bij paarden en glucosamine voor het paard lees je in dit blog.

Wat doet glucosamine voor het paard?

Het is handig om te weten wat je aan jouw paard geeft.  als er zich gewrichtsproblemen voordoen, wil je natuurlijk wel weten wát je het paard precies toedient. Glucosamine paard en mens kunnen het gebruiken bij het versoepelen van het kraakbeen, de pezen en het bindweefsel.  Van nature zit er op deze delen in het lichaam van zowel paarden als mensen glucosamine. De stof is een bouwstof dat ook wel een aminosuiker wordt genoemd. Wanneer je glucosamine bij paarden wilt aanvullen met voeding is dat echter een onmogelijke opgave. Er is geen voeding waar de bouwstof uit te halen is. Met voedingssupplementen kan glucosamine paard en mens helpen bij het verbeteren van de gewrichten.

Het toedienen van glucosamine bij paard

Glucosamine kan paard en mens helpen bij gewrichtsklachten door het voedingssupplement vaak genoeg te gebruiken. Een paard heeft dan ook meerdere grammen van de bouwstof als poeder of een heleboel tabletten per dag nodig. Op de verpakking van glucosamine voor paarden vind je altijd de dagelijkse dosering staan. Deze moet natuurlijk wel nageleefd worden.

Waarom werkt de stof niet snel?

Van de stof moet er voordat deze gaat werken een hoge bloedspiegel opgebouwd worden. Daarnaast moet de bouwstof ook nog eens bij de gewrichten aankomen. De stofwisseling in het weefsel van de gewrichten is trager dan in andere delen van het lichaam. Ook de doorbloeding gaat hier wat minder snel. Met een goede variant kan glucosamine paarden helpen bij het herstellen van de soepelheid in de gewrichten van jouw paard.

Andere middelen voor het paard

Naast deze stof zijn er voor paarden meer mogelijkheden voor het versoepelen van de gewrichten. Om resultaat te krijgen, is het combineren van meerdere stoffen altijd de betere keuze. Zo is magnesium naast de genoemde bouwstof ook goed om toe te dienen. Magnesium ontspant de spieren én zorgt voor voldoende calcium in de botten. Calcium is een van de bouwstenen voor botten. Door paarden magnesium te geven kunnen de spieren ontspannen en de botten op een gezonde wijze herstellen.